Авторите на седем престъпления разкриха през изминалото денонощие служители от РПУ – Ямбол, предаде кореспондентът на Агенция Блиц.
Пет от престъпленията са взломни кражби. Двама криминално проявени жители на комплекс “Райна Княгиня” са уличени в извършване на домова кражба на СD-плеър, дрехи, одеала и други вещи на стойност около 600 лв. Установено е, че непълнолетен от същия квартал е откраднал мобилен телефон на стойност 400 лв.от служебна маса в заведение.
Други двама, криминално проявени, извършили взломна кражба на 6 акумулатора, ъглошлайф и дрелка от работилница за автобуси като нанесената щета е за около 1 800 лв. На 14 септември трима рецидивисти откраднали кон, а други двама, също осъждани, извършили кражба на 25 дебелостенни тръби на стойност 1 500 лева от производствено помещение в индустриалната зона на Ямбол.
Непълнолетен, който се води на отчет в Детска педагогическа стая е надраскал два автомобила, паркирани в комплекс “Бенковски”. По всички случаи са образувани досъдебни производства. /БЛИЦ