Трагедия в берлинския квартал Трептоу-Кьопеник! Безжизненото тяло на тригодишно момиченце беше намерено в апартамент в жилищна сграда, пише bild.de, цитиран от Glas.bg. 

Около 17:00 ч. вчера съседи са извикали на мястото линейка и полицаи, след като са чули "ужасни писъци" от един от апартаментите в къщата. Впоследствие пристигналите спешни работници открили там трупа на малко дете с порезни рани по врата. Въпреки всички усилия на лекарите, те не успяха да спасят момичето. Лекарите само констатирали смъртта на детето.
 Освен момичето, в апартамента е била и баба й, която първа открива внучката си мъртва и започва да крещи. Възрастната жена била в шоково състояние и се нуждаела от психологическа помощ.

Според изданието, малко преди престъплението, в къщата е имало друг човек, който е избягал от местопроизшествието, но скоро след това той се е появил в полицейското управление. Беглецът се оказа баща на починалото момиче. Полицията потвърди, че мъжът вече е разпитан от служители от отдела за разследване на убийства.
 Причините и точните обстоятелства на инцидента все още се установяват. Според очевидци след сериозна кавга с майката на момичето мъжът много се ядосал и "изпуснал нервите си". Все още не е ясно дали той е участвал пряко в убийството на детето. Следствените действия продължават.