Бандата за отвличане, в която членуваше починалият след детектора на лъжата Пламен Куцаров, ще се окаже една от най-жестоките, действали в страната.
Неин член е заподозрян за извършването на поредица от убийства, съобщава телеграф, позовавайки се на собствени източници от следствието. "Може Пламен Куцаров за първи път да е участвал в отвличането и убийството на столичния бизнесмен Кирил Циганчето, понеже до тогава не е засичан в подобни банди", обясниха магистрати.
За разлика от Куцаров другите похитители се оказват със солиден опит в жестокия занаят. Освен за ликвидиране на Циганчето един от тях се разследва и за участие в три убийства. Тепърва ще се нищи дали те са свързани с изнудване за пари или главорезът директно е изпълнявал мокри поръчки. Преди да се включи в бизнеса с отвличания, преди 2-3 г. Куцаров е участвал в грабеж. Тогава за сефте попаднал в полезрението на полицията.
При разпита арестантът е ходил до тоалетна. Маскираните ченгета, които са го вардили, обаче нямат спомен да са го придружавали до там, макар това да е тяхно задължение. "Ако той е бил оставен без надзор , е възможно през това време да е погълнал амфетамина, който после патолозите откриха в стомаха му", казват магистратите, които разследват случая.
Четиримата антимафиоти, които прибрали Куцаров след детектора на лъжата са били с него 30 минути преди да го откарат в "Пирогов", сочи разследването. Преди улица "Боготица" арестантът започнал да диша тежко. Ченгетата спрели предложили вода, той отказал. Продължили, но усетили след 2-3 минути, че състоянието на Куцаров се влошава. Преди американското посолство махнали белезниците му, започнали да го обдишват и да му правят сърдечен масаж. За да спестят време минали по бул. "Черни връх" и НДК. Допуска се, че през това време Куцаров е бил жив, тъй като от устата му текла кръв от прехапване на езика. Изглеждал като припаднал с бледо лице. Пред "Пирогов" десет минути ченгетата се молили на персонала, въпреки че били предупредели, че карат пациент в критично състояние. В 21,15 часа те сами качили пациента на носилка и го вкарали вътре. "Докторите казаха, че ЕКГ-то му е права линия", съобщил 15 минути по-късно на антимафиотите един от санитарите. /БЛИЦ