Гражданско сдружение „Антикорупционен фронт” сезира Цацаров за престъпна схема и замисъл с цел освобождаване на осъден убиец предсрочно.

Има основателни съмнение за наличието на престъпна схема и замисъл с участието на действащ правосъден министър с цел - освобождаване с псевдозаконови средства на осъден убиец предсрочно и създаване на казус за освобождаването на последващи осъдени за тежки престъпления в бъдеще.


Това се казва в сигнал, адресиран до главния прокурор Сотир Цацаров. Автор е Гражданско сдружение „Антикорупционен фронт”, представлявано от бившия евродепутат Николай Бареков.

В тази политико - криминална схема има факти и обстоятелства, водещи до съмнения за наличие на търговия с влияние, вероятно и корупция, умишлено въвеждане в заблуждение на държавни органи и цялото общество, се казва още в сигнала, като се подчертава, че „за нейната реализация се оказва необходимо създаване на ОПГ с участието на затворници, лишени от свобода, псевдо НПО-та и политици, сред които действащи министри на правосъдието и олигарси, застрашени от тежки присъди за грабеж.

В документа се отбелязва още, че предполагаемото ОПГ действа с нечувана наглост, бандитска дързост и цинизъм на гърба на най-висшите държавни институции - правителство, съд и парламент.

От изнесените факти и обстоятелства става ясно, че зад скандалните поправки по отношение на затворното дело стои бившият правосъден министър Христо Иванов.

След като проследихме хронологическия ход на събитията, установихме, че Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража e с дата на постъпване 03.10.2016 година, оказва се обаче, че пръв радетел на реформата е бившият правосъден министър Христо Иванов, се пише в сигнала, като се допълва, че именно той е този, който сформира работна гру­па на Министерството на правосъдието, която подготвя реформа на законодателството за промяна на условията в местата за лишаване от свобода и именно с негова заповед член на тази група става и Джок Полфрийман в качеството си на председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация (БЗСР).

Гражданско сдружение „Антикорупционен фронт” е неправителствена организация на съвестни граждани за самозащита от корупцията и нейното разобличаване. В АКФ са обединени юристи, журналисти и граждански активисти с обща цел - демонтиране на корупционната машина в правосъдието, държавните институции и общините.

За целта ползваме средствата на журналистическото разследване и гражданския натиск. Приемаме всякаква доброволна подкрепа под формата на логистика и подаване на тайна информация за тежки корупционни действия. Анализираме за корупционен риск всеки публичен акт и заявено намерение от политическите партии и институциите.

Със специален алгоритъм и дълбочинен анализ на хронограмата и връзките изследваме актовете и действията на всеки олигарх, министър, политик и чиновник с реална власт за осъществяване на корупционни действия или намерения за тяхното извършване.

Имаме множество мрежи за изнасяне на информация пред народа и органите на реда за всяка схема, замислена с цел кражба на публичните ресурси - имоти, финанси, производствени мощности и технологии.

Връзката на подсъдими и близки до всяка власт олигарси с корупционните схеми е предмет на специални действия и анализ от страна на стратегически антиолигархичен екип в АКФ. Специално звено следи и ще публикува схемите на корупционната симбиоза между поръчковите национални медии и техните задкулисни олигархични ментори.

Големите телевизии и електронни медии са поставени на денонощен антикорупционен мониторинг, както и невъобразимото забогатяване и заиграване с подсъдими и осъдени олигарси на водещите “журналистически” лица от екрана.

Всеки завършен анализ и разследване ще бъде обособен в специален файл за медиите, обществото, прокуратурата и европейските институции. Мотото на АКФ : Ние сме навсякъде! Справедливостта дебне зад ъгъла всеки крадец!

Наша заслуга е разобличаването на скритото огромно имотно благосъстояние на скандалната в миналото водеща Ана Цолова, редица нейни колеги от “мейнстрийма”, десетки корупционни схеми на министри и олигарси. На всички непочтени олигарси с претенции за морални ментори ще сваляме маските и одеждите на абсолютни бандити и неморални същества.