Двама бащи се млатиха до пускане на кръв пред физкултурния салон в ОУ "Иван Сергеевич Тургенев" в Разград. За скандал между двама родители съобщи говорителят на полицията в града Илияна Георгиева, по случая е образувано досъдебно производство.

Според официалната информация боят е станал към 17.30 часа в четвъртък. 47-годишните мъже, които имали ученици в "Тургенев", били в стара родова вражда и постоянно нахъсвали и децата си да продължават конфликта. В четвъртък се засекли пред физкултурния салон и започнали да се карат, после препирнята им минала в ръкопашен бой.

Единият от татковците ударил с юмрук другия в лицето и разбил устната му. Наложило се да викат линейка и да откарат пострадалия в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград. Там го предгледали и го пуснали да се лекува в домашни условия. Започнала проверка по чл. 131 ал. 1 т. 12 от НК за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди.


През цялото време докато траела "боксовата среща" свидетели на боя били и малолетните деца на двамата мъже. Те не участвали в боя, а само си разменяли обидни реплики, съобщава "Монитор".

"Инцидентът е станал извън учебно време, децата са дошли на занимания в баскетболния клуб и са се скарали. Обадили са се на родителите си, те са дошли, на едното момче, май е дошъл батко му, такава е информацията, която имам от близки на децата." Така коментира ситуацията директорът на училището Милена Орешкова, до която в петък сутринта още не беше стигнала официална информация.