31-годишен козар бе пребит в кошара девинското с. Стоманово в понеделник вечерта и кървящ измина пеш над 30 км., за да се оплаче в пловдивския офис на "Труд", съобщава ежедневника.

Трима биячи влезли в стаята на пастира , започнали да го налагат с юмруци по главата, нахапали го по лицето и избягали.
"Уплаших се, събрах си багажа тръгнах да бягам, защото можеше да ме сполети ново нещастие", разказва вчера Ангел Коларов, който иначе е от Мездра.
Той успял да се качи на автобус, с който стигнал до язовирната стена край Девин, а от там вървял 15 км. пеша през планината до с. Михалково. "Раните кървяха, чантите с багажа тежаха, дори исках да ги зарежа, но щях да остана без дрехи", обяснява Ангел. В Михалково се запознал с младеж, който го откарал до Кричим. Оттам тръгнал пеша за Пловдив, но нощта го застигнала в село край Стамболийски. Там преспал в изоставен павилион , а днес следобяд успял да стигне до офиса на "Труд".
Коларов отишъл да работи във фермата преди 3 месеца с приятелката си Петя. Той гледал 150 кози, а тя събирала картофи. Първата версия на побоя е , че е нападнат заради приятелката му, с която имат двегодишно момиченце. "Тя е искала да се разделят ", казаха криминалистите. "Не е вярно . Пребиха ме сигурно защото исках да напускам фермата. Дължат ми две заплати, а изкараха, че аз трябва да им давам пари", казва Коларов. "Имало е битов конфликт, козарят се е жалвал в полицията", каза кметът на Стоманово Сергей Хаджиев. Собственикът на фермата се появявал рядко, знаят го като Ивайло. /БЛИЦ