Крадци пребиха, ограбиха и хвърлиха в близо осемметров кладенец 66 годишен мъж от село Горица, община Попово, жертвата оцелява по чудо.
Възрастният  Никола Колев успял да се измъкне благодарение на счупени дъски от кладенеца и да информира полицията.  Той самият е майсторил кладенци и ги познава добре. Ченгетата информират, че той е подал сигнал,  на 25 март, около 23.00 ч. , в който се казва, че две неизвестни лица са го нападнали, обрали и са направили опит да го убият, като го хвърлили в кладенец в двора на къщата му.
Мъжът живеел сам, нападателите го изненадали късно вечерта, нанесли му побой вътре в къщата, намерили и откраднали сумата от 3000 лева, след това продължили да го бият навън в двора и го хвърлили в кладенеца.
Контузиите му са основно травми по главата и избити зъби. Старецът вече веднъж бил ограбван до шушка. Изгоряла е и къщата му, но и този път е извадил късмет. Според него побоят е бил ужасен и той не си спомня всичко от онази вечер, но все пак е запечатал, че двамата мъже, които го млатили са  били с тъмни дрехи , закачулени с плетени шапки с процепи. Зверовете не проронили и дума. На двора след побоя мародерите започнали да му наливат ракия в устата, след това го хвърлили в дълбокия геран. Никола Колев се вкопчил в горната дъска на герана и паднал заедно с нея в кладенеца. След колко време се е свестил и как е успял да излезе на повърхността той самия не може да си обясни. Стигнал драпайки, но нямал сили да излезе от кладенеца, все пак успял и се проснал на плочките до герана. След като набрал малко сили той отишъл и се оплакал в къщата на кмета Цветан Стайков.
По случая е образувано досъдебно производство. Криминалисти от Попово го разследват. Докладвано е в Окръжна прокуратура. Засега бандитите се издирват безуспешно, а в селото цари ужас. /БЛИЦ