При похищението и държането в плен на бившия шеф на Литекс Ангел Бончев и съпругата му Камелия си личи военен почерк, всичко е много стройно, много организирано. Това заяви пред Нова телевизия бившият офицер от СДВР Димитър Куцаров.
Според мен това е една цяла група, добре подбрана от човека, който е искал да стане това, заяви Куцаров. Относно информацията, че акцията е проведена като по учебник на баската сепаратистка групировка ЕТА, той заяви: Бих бил по-склонен към нещо руско. А на въпроса дали няма сръбска връзка, бившият офицер коментира, че не може в България да мине и случай без сръбска връзка, 70% от случаите в България имат сръбска, гръцка, турска връзка.

Куцаров посочи, че първата цел при отвличането на Бончев, е изваждане на икономическа информация от него. Всяка една фирма, всеки един бизнесмен има икономическа информация. Задържането за толкова време сочи, че не става въпрос за пари, а за влияние. Човек, който има повече информация, парите идват след време. След това вече размяната - влизането на жена му в играта, влизането на полицията в играта и дарението, означава, че нещо е станало и е възникнал проблем, който е променил първоначалния замисъл, коментира Куцаров. Той посочи, че щом името на Гриша Ганчев се споменава толкова много по случая, очевидно е свързан по някакъв начин, явно е бил на прицел. Бившият офицер на СДВР коментира още, че едва ли Бончев ще може да си спомни какво са го питали по време на пленничеството му, тъй като може да е ползван например т.нар. серум на истината. /БЛИЦ