Районният съд в Хасково с председател Мартин Кючуков, разпореди принудително въдворяване в психиатричната болница в Кърджали на бившия реинджър от Хасково Милчо Делчев. Лудият е стар познайник на полицията с това, че непрекъснато пребива майка си, предаде кореспондентът на БЛИЦ.
Медицинската експертиза, която беше представена пред съдийският състав, е категорична – Милчо страда от тежко психическо разстройство. Той е рейнджър от първата мисия на българите в Камбоджа през 1990 година. Бил е шофьор на линейка и е превозвал ранени и разкъсани на парчета хора, което е отключило лошата страна на психиката му. Откакто се е върнал от мисията той непрекъснато пребива майка си Делка Георгиева. Въпреки непрекъснато му въдворяване в лудница той продължава да издевателствата над старата жена. Тя е написала повече от 50 писма до военното министерство с молбата да й помогне някой, но гласът й остава глас в пустиня.
Старата жена живее със сина си в полусъборена къщичка и със страх замръква и осъмва там. Синът й злоупотребява с алкохола и не пропуска постоянно да налага с юмруци майка си. Преди две седмици тя отново е пребита от бой и най-после решава да си извади медицинско удостоверение, което послужило пред съдийския състав за вкарването на побойника за пореден път в кърджалийската лудница. Но това не значи, че проблемът е решен. Максималният престой и за най-лудите е не повече от три месеца. След това отново ще се върне вкъщи и трагедията ще се завърти отново. Докато не се случи най-страното. А то предстои...
Тодорка Николова, БЛИЦ