Дъщерята на Цар Киро остава в ареста. Това реши преди минути Окръжен съд-Плодвдив. В последната си дума Събка Рашкова каза: „Не искам да бъда задържана, много съжалявам“.
 
Нейната адвокатка Росица Драгинова заяви, че има много малко доказателства за вината ѝ и че при залавянето ѝ Събка е направила пълни самопризнания и е съдействала на полицията.
 

Освен това според защитата нямало доказателства, че този хероин е бил с цел разпространение.
 
Държавното обвинение обаче, заяви, че никой не пренася просто така за лична употреба повече 2 кг хероин и че няма как Събка Рашкова да не признава вината си, тъй като наркотикът е намерен увит в пакети и прикрепен с еластични колани около гърдите и корема ѝ.
 
Уставноено е, че на 22 февруари Събка Рашкова е заминала от Пловдив в Турция, върнала се е и е останала няколко часа в казино в Свиленград. След това се е обадила на племенника си Георги Рашков и го е помолила да отиде да я прибере, тъй като пиела силни антидепресанти и се страхувала да шофира.
 
Това изтъкна и адвокат Драгинова, а на въпрос на БЛИЦ как човек с тежка депресия прекарва над 2 кг хероин, адвокатката отговори във видеото.   
Стана ясно, че намереният наркотик е 2,054 кг. Експерти са изчислили, че стойността му е 184 921. Защитата контрира, като каза, че няма данни за наркоразпространение от страна на Събка Рашкова, но пък държавното обвинение подчерта, че жената не е накрозависима и никога не е имало данни да е такава.
 
Прокурорът каза още, че през 2012 година дъщерята на Цар Киро е получила 2 години условна присъда и 10 000 лв. глоба и въпреки че е реабилитирана, има опасност тя да се укрие и да извърши ново престъпление. Освен това е безработна.


 
Медицинските документи, които бяха представени за заболявания на Събка – тежка депресия, дискова херния и сърдечни проблеми, са от 2015 година. Това натежа в решението на съда и магистратите се произнесоха, че оставят Рашкова в ареста.
 Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ