Осъденият за сводничество, излежавал присъдата си в затвора с по-лек режим в Казичане по времето, когато сестрите Белнейски бяха убити в Пазарджик, е в паника, че искат да му припишат това престъпление. За това разказаха близките на затворника Васил Телбизов пред Нова тв.
"Изкарали са го пред карето в Централния софийски затвор, където е сега, и насила пред 70 човека са му взели кръвна проба", разказа Любомир Телбизов, брат на затворника. Според него натискат брат му за пари. Това започнало преди години, още когато шефовете на МВР в Пазарджик обявили, че брат му е спечелил от сводничество десет милиона.
"Той няма толкова пари, работеше в чужбина като общ работник, после имаше фирма с още един човек и изнасяха метали", твърди роднината. За износ на проститутки нищо не знаел.
Съпругата на осъдения Славка Телбизова е категорична, че по време на убийството на двете сестри мъжът й не е бил в Пазарджик. Той си бил в домашен отпуск предната седмица, но в петъчния ден, когато двете момичета изчезнаха, нямало как да е бил извън затворническото общежитие в Казичане. "Нали има СРС-та, видеоматериали", аргументира се съпругата.

БЛИЦ припомня, че Васил Телбизов обвини чрез медиите наблюдаващия прокурор по делото "Белнейски" в Пазарджик Иван Даскалов в опит да направи кариера на негов гръб, защото в края на май щял да се кандидатира за мястото на апелативния прокурор в Пловдив Росен Димов, на когото в този период изтичал мандатът. Обвинителят отхвърли тези твърдения.
"Следите, по които работим за разкриването на убийците на сестрите Белнейски, не водят към лицето Васил Телбизов", заяви в Пазарджик окръжният прокурор Иван Даскалов по повод опасенията на осъдения за сводничество пазарджиклия, че ще бъде набеден за убиец на двете сестри. /БЛИЦ.