Затворник, болен от ХИВ и туберкулоза, в тежко състояние, е изчезнал от Инфекциозна клиника в Пловдив. Това съобщава TrafficNews.

Вече трети ден местонахождението му не е известно. Също така не е ясно дали изобщо някой го търси. 

31-годишният Георги Спасов излежава поредна присъда за кражби. В затвора го познават под името Гергана, предвид сексуалната ориентация, която демонстрира.

Здравословното му състояние е изключително тежко, което е станало причина той да бъде изпратен за лечение в Инфекциозна. Междувременно обаче прокуратурата е постановила прекъсване на присъдата му, за да може той да се лекува. 
 
Преди два дни Георги/ Гергана е напуснал болницата без разрешение и от тогава не се е появявал. 

Предвид факта, че присъдата му е прекъсната, той не може да бъде издирван от съдебна полиция. Срокът на прекъсването е до 19 април, като ако след тази дата Спасов не се върне в затвора, едва тогава той ще бъде обявен за издирване. Проверка в Областната дирекция на полицията в Пловдив показа, че въпросният затворник не се издирва, тъй като там не е постъпвала информация за изчезването му от болницата. 

И така издирването на заразеният мъж се превръща в истински Параграф 22. Предвид досието му, трудно може да се разчита той самият да прояви отговорност , пазейки живота и здравето на хората, с които контактува. 

Къде е затворникът и какви са контактите му на този етап не е ясно. Можем само да се надяваме последствията да не са фатални за други хора. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!