Бракониери организират нощен лов на зайци, алармираха от ловната дружинка в Черноочене. Хайките са наричани от организаторите „стрелба по стоящ заек“, съобщава 24rodopi.com.
„Карат джиповете по всевъзможни места край Черноочене и Кърджали. Когато на поляната заек се окаже срещу светлините на автомобила, той „замръзва“. Бракониерът до шофьора на джипа стреля през прозореца“, поясниха ловци.

„За разлика от други региони в страната, където дивият заек е на изчезване, в област Кърджали проблеми с популацията на този вид нямаме. Но ако ги няма бракониерите, зайци ще има в изобилие по нашите гори. Проблемът с нощните бракониери е много сериозен. Набелязваме мерки да изкореним това зло. В Управителния съвет на ловците и риболовците в Кърджали решихме да дадем 1000 лева награда на човек, който е съдействал за залавянето на бракониер.

Независимо с какво е задържан - елен, свиня, сърна и т. н. Средствата ще бъдат изплатени от Ловно-рибарското дружество в Кърджали, а името на гражданина, който ни е съдействал, ще бъде запазено в тайна“, поясни Юсеин Шабан, председател на ловното дружество в Черноочене.