Бразилският шаман Жоао де Деус бе осъден на 19 години и 4 месеца затвор за изнасилване на четири жени, негови пациентки. Лечителят се прочу у нас покрай онкоболната българка Теодора Маджарова, която прекара година при  него в заблуда, че се лекува, но след като се върна у нас тя почина.
 

Съдът в щата Гояс съобщи, че присъдата е за изнасилвания, извършени по време на сеанси в „храма“ на лечителя в град Абадиания, съобщава „Телеграф“.
 
Бразилският лечител-изнасилвач, който умори българката Теди, се предаде след разкрития за секс гаври в храма му

Той е в затвора от 16 декември 2018 година, когато се предаде на властите. Скандалът с него избухна след разследване на бразилската телевизия „Глобо“. В него жени разказаха как са били принудени да мастурбират или да правят фелацио по време на сеансите за „духовно оздравяване“ в неговия храм, посещаван ежедневно от хиляди хора.
 
Жертва на измамата му станала и българката Теодора Маджарова - 32-годишна тогава жена, юрист, майка на две деца. Когато започва да търси алтернативно лечение за рака на гърда, с който е диагностицирана, тя се свързва с медума лечител Кармен Лазарова.
 
Тя посредничела на още няколкостотин българи, подмамени да замина за Бразилия уж да се церят. Самата Лазарова обяви, че не е знаела за шашмите и е била просто водач на българите в Бразилия.