Полицията разследва брутален вандалски акт срещу автомобил на известен варненски репортер. Посегателството вероятно е станало в късните часове снощи в самото сърце на Варна, на метри от Кукления театър.
Автомобилът на нашия колега е бил брутално разфасован. Изпотрошени са три от прозорците на колата, а на задната седалка необяснимо как е поставен огромен камък, съобщава Петел.бг.

Потърпевшият коментира, че не намира никаква връзка между настоящата си работа и посегателството, но не отрече това да е свързано именно с работата му преди години.

Това е пореден опит за сплашване на репортери в страната, а подобни случаи са сред множеството причини България за поредна година да се срива в световната класация на "Репортери без граници" в индекса за свобода на словото.

За миналата година България бе поставена на 113-то място от изследвани общо 180 държави. Неотдавна пък американски посланик у нас заяви, че темата за медиите е от голямо значение от гледна точка на демократичните институции, а някои журналисти са сплашвани, което налага автоцензура.