Жалбите на Иван Сотиров Иванов и Десислав Цветанов Димитров против решения на Окръжен съд Сливен, с които се постановява екстрадиция на двамата мъже в Кралство Белгия, са постъпили в Апелативен съд Бургас, предаде кореспондентът на Агенция Блиц в морския град.
Бургаските апелативни магистрати в поредни заседания са разгледали подадените жалби срещу решенията на Окръжен съд Сливен, които са в изпълнение на Европейски заповеди за арест, издадени от съдебните власти в Брюксел по отношение на Иванов и Димитров. Повдигнатите обвинения, за които жалбоподателите ще бъдат съдени, са трафик и експлоатация на хора, склоняване към проституция и детска порнография.
В гаранционно писмо от белгийските власти, приложено към делото, се съобщава, че в случай на осъждане двамата ще бъдат върнати за изтърпяване на наказанието в България.

Според защитата няма достатъчно доказателства, че обвиняемите са извършители на посочените в заповедта за арест престъпления.  Съдебният състав ще се произнесе с решение в законовия срок. /БЛИЦ