В ОДМВР-София се проведе среща на ръководството на областната дирекция с председателя на Общинския съвет в Златица и представители на местния бизнес. Поводът бе ситуацията след тежкото престъпление в района, извършено предната нощ убийство на бизнесмена Атанас Милев, съобщиха от МВР.
Комисар Тодор Илиев, директор на областната дирекция, увери присъстващите, че служителите от местното районно управление и екипът от областната дирекция, разследващи убийството на бизнесмена Милев, правят всичко по силите си за разкриване на извършителите на деянието. Директорът припомни, че РУ-Пирдоп обслужва седем общини и е едно от най-тежките районни управления в Софийска област, а процентът на разкриваемост е около 60%.
Споделен бе и положителният опит на други местни районни управления в областта, където ефективното взаимодействие между полиция и община доведе до подобряването на обществения ред и сигурност чрез внедряване на системите за видеонаблюдение. В Самоков, Своге, Елин Пелин, Правец, където функционират тези системи, бяха разкрити тежки престъпления, противозаконни отнемания на моторни-превозни средства, намаляха хулиганските прояви и нарушенията по линия на безопасността на движението.
Представители на ръководството на ОДМВР-София ще се срещнат с Местната комисия за обществен ред и сигурност в Златица на 5 февруари. Тогава ще бъдат набелязани конкретни съвместни стъпки от страна на полиция, община и бизнес за осигуряване на добър обществен ред и сигурност на територията на общината. 
БЛИЦ припомня, че простреляното тяло бе открито на 1 срещу 2 февруари  във вила от ченгетата, след като им бил подаден сигнал за обир. Оказало се, че собственикът оказал яростна съпротива на неканените гости, заради което те го гръмнали в гърдите. Бизнесменът Атанас Милев е убит пред очите на 10-годишно момиче, което е болно от астма.
.Пристигналият на местопроизшествието автопатрул заварил в едната стая потърпевшата и дъщеря й. Детето и майката били вързани със сезал. Все пак крадците пожалили детето и му развързали едната ръка, за да може да диша през помпичка.
В друго помещение полицейските служители открили тялото на 37-годишния собственик, с когото жената живеела на съпружески начала.
В хода на разследването криминалистите установиха, че двама маскирани бандити проникнали във вилата, заплашили с оръжие жената и детето и ги привели в безпомощно състояние. В другата стая собственикът оказал яростна съпротива и бил прострелян в гърдите от единия грабител. След като набързо претърсили къщата, извършителите избягали. /БЛИЦ