Четири неща могат да предизвикат агресията, довела до зверското убийство на 21-годишната Радостина Евтимова във Варна. Това заяви за Агенция БЛИЦ д-р Тотко Найденов - автор на книгата "Съдебните лекари разказват" и главен секретар на Националния Алианс "Живот за България". Той обаче направи уговорката, че говори по принцип, защото не е запознат със здравословното състояние на евентуалния убиец.
Обикновено такива зверства са свързани с ревност. Друга причина може да бъде алкохол, шизофрения, наркотици. Във връзка с преброените 50 прободни рани с нож, д-р Найденов каза, че до такава агресивност водят употребата на хероин и шизофренията. Има и едно състояние с алкохолно опиянение, народът го нарича "лошо пиянство", някои хора като пийнат стават агресивни и налитат на бой. Но за да се стигне до убийство нищо чудно да има примесени алкохол и наркотици, което ще покаже следствието, каза Найденов.

За натрупаната агресия у младите хора д-р Найденов, коментира, че от медиите и особено от телевизията се предлагат само агресивни филми.
И радио и телевизия започват с лошите новини, почти ги няма добрите новини. В Румъния приеха закон в медиите 50% от новините да бъдат позитивни. Крайно време е да спрем с филмите на ужаси, съветва д-р Найденов.
Освен това животът стана много напрегнат, консумативно общество, непрекъснатото ровене в интернет. Аз не случайно предложих на "Хоризонт" да излъчваме в края на всеки месец приз "Човеколюбие". Вече има четири номинации. Сред тях е тази на доц. Николай Недков, хирург от Стара Загора, който е дарявал 200 пъти кръв и поне 10 пъти тези дарения са по време на извършена от него операция. Какво по-човеколюбиво?!
За съжаление благодарение и на медиите, за които на първо място са убийствата и силиконите, изчезва добрината и човеколюбието, смята д-р Найденов.

БЛИЦ припомня, че зверски убитата Радостина Евтимова бе погребана днес. На опелото в църквата “Света Петка” във Варна близки, приятели и състуденти се сбогуваха с 21-годишното момиче, чийто труп беше открит обезобразен в петък в апартамент на ул. "Мир” в града. По време на траурната церемония сестрата на Радостина припадна в храма и беше извикана линейка, за да я свести. За погребението от Англия се е завърнал и приятелят на убитото момиче. Малкото от опечалените, които се съгласиха да говорят, не можеха да повярват в случилото се и изразяваха недоумение от жестокото убийство.
Това е пълно зверство. Тя беше страшно жизнерадостна. Като дойдеше на репетиция всички почвахме да се усмихваме и да се смеем. Сега ни е много тъжно за нея, заяви една от приятелките на Радостина, с която са се познавали от детската опера.
Този следобяд Варненския окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение "задържане под стража", поискана от прокуратурата срещу единствения заподозрян за тежкото престъпление - 21-годишният Георги Цветанов. Той е в ареста вече 72 часа с повдигнато обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин. В мобилния му телефон е открита запазена снимка на мъртвата Радостина. У него са открити и лични вещи на закланата във Варна студентка.
Над 50 удара с нож преброиха патолозите по тялото и лицето на 21-годишната Радостина Евтимова, която в петък беше намерена мъртва в апартамента на приятеля си, който живеел в Англия.
Самият Георги Цветанов отрича да е виновен. Баща му Цанко Цветанов, който е лидер на СДС-Варна, подчерта, че синът му отрича да е замесен в това зверство. /БЛИЦ