Организирана престъпна група от петима души, които разпространявали наркотични вещества беше задържана при специализирана полицейска операция на служители от ОД на МВР – Ямбол. Четирима от тях са оставени в ареста след прокурорско постановление.

Петима от групата бяха задържани за 24 часа – С. П. /26г./, Д. Е. /22г./, криминално проявен, Г. К., Д. Й. и С. В., 18-годишни, всички от Ямбол.
В хода на процесуално-следствените действия от 24 до 27 март бяха извършени претърсвания и обиски, при които са иззети 40 пакетчета бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест реагира на амфетамини, 44 грама марихуана, пакетирана като топчета, както и документи, мобилен телефон, SIM-карти и други вещи, свързани с престъпната дейност на лицата.
За четирима от групата задържането беше продължено с прокурорско постановление за 72 часа. Повдигнати са им обвинения по чл. 321 от НК за участие в организирана престъпна група  и по чл. 354а, ал.1 от НК  за съхранение и разпространение на наркотични вещества. Внесено е продложение за вземане на постоянна мярка «задържане под стража». Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на групата продължава.  /БЛИЦ