Варненският окръжен съд потвърди ареста на Ивайло А., подсъдим по дело за това, че като част от организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна принуждавал със сила други лица да продават дрога. Така Темида остави на топло престъпника, което решение може да бъде обжалвано.
Ивайло се озовал в ареста преди Коледа на 2007 година заедно със своя авер Михаил А. Полицейската акция по задържането им е била след сигнал на наркозависимо лице, че със сила и заплахи бил принуждаван от Ивайло и Михаил да разпространява дрога. При направената проверка в колата на 31-годишния Ивайло полицаите открили хероин за повече от 140 лв. Досъдебното производство срещу тандема вече е приключило и във ВОС е внесен обвинителен акт. Ивайло и Михаил са обвинени, че през октомври 2007 година като престъпна група държали и разпространявали наркотични вещества във Варна и принудили със сила друго лице да продава за тях.
Днес съдът сметна с изключително бруталния и опасен начин на извършване на престъпните деяния, с тежестта на наказанието, което законът предвижда за всяко едно от трите обвинения, както и с опасността ако е на свобода наркозависимият Ивайло да се укрие или да извърши друго престъпление. Както Ивайло, така и Михаил са с мерки за неотклонение "задържане под стража" и ще дочакат в ареста наказателния процес срещу тях. /БЛИЦ