Тази сутрин двама мъже са причакали управителя на болницата д-р Филип Филев при пристигането му от София и са го нападнали в двора на здравното заведение. Пострадалият е в много тежко състояние и все още няма данни да е излезнал от операционната.
Филев е причакан и нападнат около 7,50 ч., докато слизал от колата си на път за кабинета.
По неофициална информация нападателите са били двама и са избягали с лека кола синьо-зелен металик.
Той е откаран с тежки фрактури в столичната университетска болница "Царица Йоанна" - ИСУЛ.
"Не знам дали са местни или други, но най-вероятно това е причината за жестокия побой над него. Най-вече той засегна интересите на фирми, които очакваха да получат ботевградската болница като подарък", коментира след побоя пред местните медии Йордан Йорданов, общински съветник, който е довел битият в Ботевград преди няколко месеца.
Към 15,00 часа се провеждаше операцията на жестоко млатения човек, като до този момент няма информация тя да е приключила. Още преди започването на спасителната намеса, лекарите заявиха, че има сериозна опасност за живота на пациента.
Според хора от Ботевград млатенето е заради нарушени интереси с кмета, като това са преобладаващите коментари на хората от града, поместени в ботевградски сайт.
Докторът има счупване на подбедрицата и ключицата и е в съзнание.
Основна версия за побоя си остава желанието на определени кръгове да приватизират лечебното заведение.
От Управителния съвет на БЛС изразиха в официална декларация "своето дълбоко възмущение от поредния вандалски акт, в нарушение на всички закони и човешки права". "Случващото се е в резултат и на провежданите системно опити да се дискредитират българските лекари. Надяваме се, че извършителите на това нагло престъпление няма да останат неразкрити", допълват от БЛС. /БЛИЦ