Двама българи са подведени под отговорност в САЩ по обвинение в кражба на номера на кредитни карти. Това са Николай Николов и Йордан Кавоклов, на 23 години. Те са били арестувани с над 57 хиляди долара в брой.
Двамата са прикрепили сканиращо устройство на банкомати в областта на Атланта, за да откраднат банкови номера и пароли от истинските им притежатели. Скрита камера  е записвала автоматично набраният на клавиатурата личен код.

Двамата са изпращали информацията в Русия и България, като в замяна са получавали информация за сметки на клиенти извън щата. Двамата са качвали информацията на неактивирани карти, откраднати от магазини. 

Българите са арестувани на 6 ноември, след като свидетели са съобщили, че са ги видели да използват множество карти на банкомат. В тях са намерени 80 откраднати карти с променен магнитен код и записани пароли, както и 3000 долара в дребни банкноти. След последвалото претърсване са открити 57 хиляди долара кеш. Част от тях са били скрити във вратата на ягуара на единият от замесените.

Ако вината им бъде доказана, всеки от тях може да получи до 60 години затвор и глоба до 250 хиляди долара. /БЛИЦ