Антимафиоти от Благоевград откриха нива с канабис, снабдена със специални напоителни съоръжения и сушилни за цялостна обработка на наркотичното растение в землището на Петрич.
Около 6 часа тази сутрин била извършена проверка в местността ”Ляшница” край града. Там полицаите се натъкнали на добре скрита в гориста местност нива с канабис с площ от около 1 декар. Зад ограда от жив плет били открити 400 корена индийски коноп. В масивна постройка с помещения за сушене били подредени стръкове полусуха маса канабис, печки и друго оборудване за изсушаването на наркотичното растение. Нивата била снабдена със специална система за капково напояване.
В открития имот е изградена система за цялостен затворен цикъл за производство на суха маса марихуана. В процес на работа по отделяне на листна маса от стръковете били заварени две жени от Петрич на 61 и 64 години. Едната от тях е собственик на имота.

Взети са проби от суровите наркотични растения. Полевият наркотест на откритите полусухи растения реагирал положително на марихуана. Общото им тегло е около 30 кг.
При извършен обиск в къщата са открити незаконно притежавана ловна пушка и газов пистолет, преработен в боен, както и патрони за тях. Оръжието е иззето, правят се проверки, които да установят собственика му. Нивата била охранявана и от кучета.
Имотът е поставен под полицейска охрана. По случая в РУ–Петрич е образувано досъдебно производство. Работата по изясняването му продължава. /БЛИЦ