Трима души са били ранени, а неизвестен брой са убити при две отделни стрелби в Ротердам, съобщават нидерландската полиция и местните медии. Стрелецът е бил арестуван, след като се е укрил в болница. Полицията отказва на този етап да съобщи броя на жертвите, преди да бъдат уведомени близките им.

Според местната информационна агенция ANP в болницата - медицински център "Еразъм" - е избухнал пожар, който все още продължава да гори. Елитни полицейски части са нахлули в болницата в търсене на заподозрян, облечен в бойно облекло, който е бил въоръжен с пистолет, съобщава ANP, като се позова на полицията.

Първите изстрели са били произведени в близък блок, който също се е запалил за кратко. Вторият инцидент със стрелба е станал в класна стая в медицинския център, съобщиха от полицията. Заподозреният е на 32 години, а мотивът за нападението е неизвестен.

Студенти в Erasmus MC са били видени да напускат кампуса с вдигнати ръце, без обувки и много от тях плачели. По непотвърдени данни една от жертвите е учителка, а извършителят е нейният съпруг.

Има голямо полицейско присъствие във връзка със стрелбите, като въоръжени служители са забелязани на покрива на Erasmus Center - който е домът на медицинския факултет на университета Erasmus.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук