Жена пропищя от бившия си мъж, след като била подложена на психически и физически тормоз от негова страна, съобщава BulNews.bg. Случката стигна и до съда в Мездра. Пострадалата поискала от магистратите да издадат ограничителна заповед на бившия й.
Напрежението ескалирало миналия месец, когато жената била нападната от ревнивеца. Във въпросния ден потърпевшата стягала рождения ден на едно от децата си. Бившият й минавал на няколко пъти по улицата пред дома, обиждал я и се заканвал. При поредната обиколка слязъл от колата и нахлул в къщата.

Още от вратата зарязаният скочил на мъжа, с когото жената живеела в момента, и започнал да го заплашва. Разбеснелият се мездренчанин грабнал тояга и тръгнал да налага новото гадже на бившата си. Той почнал да троши мебели, прозорци и всичко, което се изпречило пред погледа му. Нахвърлил се и върху бившата си изгора, като започнал да я скубе и удря.

След екшъна жената подала сигнал до компетентните органи. Районният съд в Мездра приел молбата за основателна и наложил забрана на мъжа да приближава бившата си на по малко от 100 метра за срок от 18 месеца. Побойникът получил и глоба от 200 лева, които трябва да плати в полза на държавата.