Окръжната прокуратура във Варна изправя пред съда 32-годишния Фазлъ Д. от Варна, който ще отговаря за извършен опит за убийство на продавач-консултант в автосалон, както и за държане на преправен газов пистолет без разрешително. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

На 23 януари 2015 г. подсъдимият Фазлъ научил, че оставен от него за продажба в автосалон във Варна автомобил е продаден на купувач от Каварна, но сделката не била изповядана пред нотариус. Със свой познат 32-годишният мъж отишъл в Каварна, за да издири колата си и новия й собственик и да оформят документално сделката.

Подсъдимият обикалял Каварна с надежда да намери автомобила си, звъннал по телефона на работник в автосалона с цел да получи координатите на новия собственик. Той обаче не вдигал телефона си и Фазлъ се прибрал нервен във Варна.

Минал пред дома си, взел сигнален пистолет, който бил преправен като огнестрелно оръжие, и отишъл в автосалона. Там Фазлъ се приближил до продавач-консултанта К. Г. и с дръжката на пистолета му нанесъл удар в тила. Последвали още удари в главата на работника в автосалона, който паднал на земята.

Свидетели видели побоя, повикали спешна помощ, а пострадалият бил откаран в болницата със счупване на черепа. Само благодарение на оказаната му спешна помощ и лечение той успял да се възстанови. 
Подсъдимият Фазлъ Д. е осъждан, но реабилитиран по право. Делото срещу него е насрочено за разглеждане утре, 13 януари 2017 г., във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.