Екшън се разигра в землището на с. Бела Рада, Видинско, при операция срещу група, извършваща незаконна сеч.
В акцията, провела се снощи от 20 часа до 6 часа днес, участвали служители от ГПУ във Видин и Брегово, както и служители на Държавната агенция по горите от София и Видин.
Около 22 часа гранично-полицейски наряд с термовизия забелязал 11 каруци, които се насочвали се към гора в землището на с.Бела Рада, около 1 часа били забелязани да излизат от гората. Веднага бил подаден сигнал към останалите участници в операцията.
В 1.40 часа при опит да бъдат задържани каруците, превозващи дървен материал, придобит от незаконна сеч, придружаващите ги лица побягнали. Граничните полицаи задържали двама от извършителите – А.Д./27г./ и Д. И./23г./. По време на преследването служители на Държавната агенция по горите използвали стоп –патрони, в резултат на което бил прострелян в левия крак А.Г./34г./. Пострадалият бил транспортиран във видинската болница, оказана му е медицинска помощ, няма опасност за живота му. Малко след това в болницата потърсил помощ и М.Р./26г./, който бил прострелян в лявото рамо също със стоп-патрон. Мъжът е без опасност за живота.
И четиримата установени участници в незаконната сеч са от Видин. Снети са им обяснения, срещу тях са образувани заявителски материали по указание на районната прокуратура.
Задържаните 11 каруци, натоварени общо с около 25 кубика дърва са предадени на служители от Държавното горско стопанство - Видин по компетентност.  Работата по случая продължава. /БЛИЦ