Служители на сектор „Наркотици“ на СДВР и Седмо РУ иззеха голямо количество наркотици. Оперативно-издирвателните действия са в продължение на работата по случая от 24 май, когато бяха иззети 40 кг кокаин. Направени са 2 следствени експеримента – в жилище, обитавано от обвиняемия и автомобил. Това заявиха от МВР по повод огромния кокаинов удар, извършен в "Студентски град". От там публикуваха и сензационни снимки и видео от апартамента на Николай Петров, натъпкан до впръскване с кокаин.СДВР с извънредни подробности за кокаиновия удар в Студентски град!

Действията на полицията са проведени в условията на неотложност и под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

В апартамента са намерени наркотични вещества – разпределени в 327 пакета и укрити в различни части на жилището. Общото количество е над 320 кг.

Пакетите били опаковани по един и същи начин, с 8 различни щампи, в зависимост от чистотата на кокаина. Иззети са още професионална машина за пакетиране и везна. Извършени са разпити на свидетели.

 Първи СНИМКИ на Николай, спипан с безпрецедентно качествения и скъп кокаин ВИДЕО

Цената на иззетото снощи количество е около 10 млн. евро, а при улично разпространение би достигнала около 81 млн. лева. Според събраната оперативна информация, наркотикът е бил предназначен за пазара в Азия и Западна Европа.

 

 Много малка част от него е била предвидена за разпространение в България – уточни директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Действията по разследването продължават По случая са назначени и съответните експертизи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!