Мъж на 45-годишна възраст бе спипан, след като се представил за наемател и измамил възрастна жена, която давала квартира под наем. Мошеникът успял да надхитри 82-годишната старица и я завлякъл с 250 лева.
Под предлог, че търси стая под наем, непознат потропал на вратата на апартамент на 82-годишна жена в пловдивския ж.р.”Тракия”. Стопанката го поканила вътре, уговорили се за наема, после се заприказвали, от дума на дума той обяснил, че чака от Добрич камион, натоварен с боб и я убедил да му даде на заем 250 лева. Парите му трябвали, за да плати на шофьора за превоза, разбира се обещал веднага да й ги върне.
Малко след като пловдивчанката му дала сумата, се усъмнила, че вероятно е станала жертва на измама и позвънила в Пето РУ. Полицаите реагирали незабавно и така белезниците щракнали на ръцете на хитреца от добричкото село Божурово. Оказало се, че той вече е  осъждан за измами и е обявен за общодържавно издирване от ноември миналата година. По случая е образувано бързо полицейско производство./ БЛИЦ