Подозрението, че братята Пламен Галев и Ангел Христов биха могли да имат съпричастност към екзекуцията на Емил Кюлев, бе достатъчно да ги превърне в мишена на властта. Те най-вероятно ще повторят съдбата на друга "подземна двойка" - братя Маргини, пише в. "Уикенд".
Месеци след ареста на Маргините безследно изчезна сикаджията Кирил Цветанов-Буята. Последният човек с когото бе говорил Буята преди да се изпари, бе Пламен Галев. Този факт се стори особено подозрителен на криминалистите. И макар че дупнишкият феодал обясни това с факта, че Буята си купил мерцедес като на Путин от него и уговаряли лизинга по телефона, мълвата, че Цветанов е организирал убийството на Кюлев и след това самият той е платил с живота си, обиколи родния ъндърграунд.
Акцията срещу Пламен Галев и Ангел Христов обаче не е заради мокра поръчка, а заради преразпределението на наркоканалите в България. От няколко месеца усилено се мълви, че трафикът на амфетамин се поема от косовари и араби и че родните служби ще налагат нов наркобос. Следващият след Галеви е един друг виден подземен играч, до седмици и той ще бъде арестуван, разкрива пред "Уикенд" източник от държавния сектор за сигурност.
За Пламен Галев и Ангел Христов отдавна се мълви, че държат цехове за амфетамини в Дупница. В цех "Актавис", собственост на исландеца Тор Бьорголфсон, в извън работно време се произвежда дрога, която пълни партийните каси на БСП. Братя Галеви са "отговорниците" за този бизнес.
Дупнишките феодали успяха да се превърнат в едни от най-богатите хора в държавата за отрицателно време. Някои оценяват състоянието им на 300 милиона лева. /БЛИЦ