Пробация - здрав труд в рамките на година и 6 месеца без книжка бе осъден пиян шофьор, който се опитал да подкупи ченгета. Така беше наказан Ивайло Цонев, управлявал на 2 юни тази година микробус "Мерцедес" след употреба на алкохол. Шофьорът се забил в тревната част, точно пред патрула на пътните полицаи.
Варненският окръжен съд приложи тежкото наказание, въпреки че Ивайло си признал издънките и пожелал съкратено следствие. Осъденият тарикат е председател на Спортен клуб "Картинг" във Варна, съобщават магистратите. Той яхнал мерцедеса с 2,88 промила алкохол в кръвта си. Разбрал за издънката си баровецът се опитал да подкупи служебните органи като им извадил 40 лв. и 5 евро.
Съдът наложи на провинилия се шофьор и глоба в размер на 1000 лв.
В първите часове на 2 юни автопатрул на II РПУ се движил по бул. "Осми Приморски полк" от кв. Виница към центъра на Варна. Полицаите забелязали с изумление, че в съседната лента в насрещното движение, успоредно с техния автомобил се движи микробус "Мерцедес". Изненадите не свършили с това. Внезапно микробусът пресякъл затревената площ между двете платна и минал пред патрулния автомобил. Ченгетата дали знак на странния водач да спре за проверка, но буса забил спирачки след известно време. Изплашеният и неадекватен поглед изненадал катаджиите и ги разсмял донякъде. Грешно преценявайки доброто настроение на униформените, пияният извадил банкноти и протегнал ръка към ченгетата. Вместо това обаче, те му щракнали белезниците. Свидетели сред които и тези, които пътували в микробуса видели, че Ивайло буквално се свлякъл от возилото и едвам се държал на краката си. Мъжът отказал да си даде документите за проверка и да му бъде извършена алкохолна проба, като поискал от проверяващите "да оправят нещата на място". /БЛИЦ