Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протести в столицата. Това съобщиха от СДВР.
 

От СДВР информират, че до приключване на проверката, полицаите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.
 
"Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР.

Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред", съобщиха от МВР в четвъртък следобед.
 
Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени.
 
Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!