След протест на прокуратурата Софийският апелативен съд отмени определението на първоинстанционния съд за изменение на мярка за неотклонение „от „домашен арест“ в „гаранция в пари“ спрямо обвиняемия Боян Табаков по дело за умишлено убийство.

Припомняме, че показното убийство в столицата на Любомир Иванов, бивш служител в отдел Криминална полиция на СДВР бе извършено на 25 март в двора на жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец“. Физическият извършител е Кристиян Илиев. Боян Табаков е сочен за поръчител на престъплението.

Действията по разследване на тежкото престъпление са започнали на 25.03.2022 г. Тогава е било установено, че убитият в столичния квартал „Лозенец” е Л.И., бивш служител в отдел „Криминална полиция“ на СДВР.

Първа версия за убийството на ексченчето Любомир Иванов! Заплете се и голяма мистерия БЛИЦ TV

В резултат на извършената процесуална и оперативна дейност от страна на разследващите органи, съвместно със Софийската градска прокуратура, са били задържани и привлечени в качеството на обвиняеми две лица - К.И. и Б.Т. По искане на държавното обвинение спрямо тях са били взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Впоследствие по жалбата на защитата на обвиняемия Б.Т. мярката му за неотклонение е била изменена от „задържане под стража“ в „домашен арест“, а през м. декември 2022 г. - в „гаранция в пари“ в размер на 5 000 лева.

След произнасянето на Софийския апелативен съд по протеста на Софийската градска прокуратура понастоящем обвиняемият Б.Т. остава с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Шокиращи разкрития за килъра на ексченгето Любомир Иванов, 3 седмици преди убийството...

По досъдебното производство е установено, че извършителят на убийството е обвиняемият К.И. Той предварително подсигурил пистолет, тренирал стрелба, проучил района на местоживеене на жертвата Л.И. и ежедневните му навици.

Освен това съставил план за начина на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на извършване на престъпното деяние. Неговият съучастник – обвиняемият Б.Т., показал и разяснил на К.И. как да стреля с огнестрелно оръжие с конкретен калибър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.

Разследването по делото продължава под ръководството на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук