Президентът на “Спартак” (Вн), който е общински съветник от ДПС, се движи с двама бодигарда из Истанбул и няма вид на тежко болен, както твърди неговият адвокат Бранимир Балачев. След неявяването му пред органите на реда и след второ призоваване, той ще бъде обявен за общонационално издирване и може да бъде арестуван.
От известно време босът е в Турция. Той се движи с двама бодигарда в Истанбул и не смята да се връща във Варна, пише afera.bg. И тримата са облечени неглиже и се движат дегизирани с нахлупени шапки на главата.
Общинският съветник от ДПС изобщо няма вид на тежко болен. В Истанбул Славков е коментирал пред свои хора, че имал пари и всичко, и ако се наложело, дори и да му е много тежко, нямал да се върне в България. Той вече е получил една призовка да се яви пред органите на реда, но това не се е случило.
Според варненски полицаи Славков вече бил "закован". Те категорично отказват да дадат подробности по разработката. Но са подшушнали пред журналисти, че ако успеят да се доберат и до имотните измами на съветника, били на крачка от топбосовете на ДПС.
БЛИЦ припомня, че през януари миналата година бе открито голямо количество оръжие на паркинг до стадион "Спартак", концесиониран от президента на ФК "Спартак" - Варна и общински съветник от ДПС Иван Славков. От полицията тогава казаха, че са обезвредили бомба, предназначена да убива, не да сплашва. За това говорели вложените близо 400 грама тротил. За обезвредената бомба неофициално се говореше, че била предназначена именно за общинския съветник и президент на футболния клуб Иван Славков. Два дни по-късно той бе забелязан на мач на отбора си с над десет охранители, а попитан за бомбата препоръча на местен журналист "да не се занимава с глупости".
Паркингът е бил наблюдаван от полицията във връзка с убийството на наркодилъра Стоян Янев, който беше наръган 13 пъти с нож в бара на баща си. Сред задържаното оръжие имаше автомат "Калашников" със сгъваем приклад и заличени номера, пистолет "Зиг Зауер" също със заличени номера, газов пистолет "Байкал", пригоден за боен, граната и общо 54 патрона. Находката бе свързана с един от босовете на варненската наркогрупировка "Монопола", което даде основание да се говори за нарковойна в морския град. /БЛИЦ