Грандиозна съмнителна схема със стотици хиляди евро, отпуснати по европейските програми за земеделски производители се разиграва от години в село Сърневец, община Братя Даскалови. Това разкриха пред БЛИЦ потърпевши, които предоставиха на редакцията ни подробни документи.
От документите става ясно, че над 200 жители на Сърневец са станали жертви на изключително коварна схема, с която земите им са преминали в чужди ръце по втория начин.

Хората останали втрещени, когато преди повече от 6 години пробвали да продадат част от земите си с редовни и законни книжа. Тогава изведнъж научили, че от тяхно име са били изготвени фалшиви пълномощни, с които земеделските им терени са преминали при "бизнес дамата" Диана Ангелова срещу аренда от смешните 6 лева на декар.

Какво било учудването им, когато видяли, че в договорите за аренда, които никога не са подписвали стояла неустойка от 1000 евро на декар, а продължителността им е 25 години.

Потърпевшите веднага сезирали полицията в града и до прокуратурата. Съдебната власт определила за наблюдаващ прокурор Радостин Рахнев от Окръжна прокуратура Стара Загора. В началото магистратът реагирал, като образувал производство срещу неизвестен извършител.

Изненадващо за потърпевшите, обаче в един момент прокурор Рахнев започнал да тупка топката и да не предприема по-активни действия, въпреки предоставените много данни и доказателства.

"Може би основната причина за това е, че Диана Ангелова живее на семейни начала с кметския наместник Димитър Димитров. До нас достигнаха притеснителни твърдения, че Ангелова се е похвалила пред свои приятели, че си е уредила въпроса и никой няма да я закача", разкри пред БЛИЦ един от ужилените от хитрата схема жители на село Сърневец.

Хората реагирали на мудните действия на наблюдаващия прокурор като сезирали Апелативната прокуратура в Пловдив. Магистратите в Града под тепетата дали указания на колегата си от Стара Загора да образува досъдебно производство по чл. 248а от Наказателния кодекс. 

От своя страна старозагорският прокурор обжалвал пред Върховната касационна прокуратура (ВКП). Но прокурор Ангелина Митова от ВКП отново разпоредила на прокурора от Стара Загора да се съобрази с указанието на прокуратурата в Пловдив и да образува наказателно производство.

"Въпреки всички тези действия обаче прокурор Рахнев остана невъзмутим и така и не привлече към отговорност бизнес дамата. Това е много странно и изглежда са верни хвалбите й, че се е оправила и няма да има проблеми с прокуратурата.

По този начин тя години наред продължава да прибира огромни суми по европейските проекти", възмутени са гражданите, чийто земи са преминали в чужди ръце без тяхното съгласие.
 

Хората смятат да информират главния прокурор Иван Гешев, защото му вярват и са убедени, че няма да допусне определени магистрати да разтварят чадър пред безобразията в държавата. Те се надяват, че обвинител №1 ще се намеси преди да изтече 10-годишния давностен срок за такъв вид престъпления.

Екип на БЛИЦ!

Документите се пазят в редакцията. Медията ни е готова да предостави думата и на визираните в статията страни.

ОЧАКВАЙТЕ ГОРЕЩИ ПОДРОБНОСТИ ПО ТЕМАТА!