Гранични полицаи разкриха 2 300 стека контрабандни цигари. Акцизната стока е открита в района на речен километър 740 на Дунав, близо до гр. Лом.
Около полунощ на 20 срещу 21 октомври гранично-полицейски наряд от ГПУ – Видин, при изпълнение на служебните си задължения, забелязал с прибор за нощно виждане в района на речен километър 740, непосредствено до брега, спрял микробус. При извършената проверка в товарното отделение на микробуса били открити 37 кашона със 1850 стека цигари, от марките “Вайсрой”, “Прима лукс” и “Класик”. Задържан е водачът на автомобила, 42-годишен мъж от Лом. От реката са извадени още 9 кашона със 450 стека цигари от същите марки. Всичките 46 кашона цигари са с украински бандерол.
Уведомена е окръжната прокуратура в Монтана. В ГПУ – Видин е образувано дознание за контрабанда на акцизни стоки в големи количества.
До момента освен шофьора на микробуса са разпитани и други двама мъже от Лом. Снети са обяснения и от капитана на украински кораб, намиращ се в акваторията на пристанището на гр. Лом. Цигарите и микробусът са иззети и са на съхранение в митницата. Работата по случая продължава. /БЛИЦ