Насилие на работното място между съпрузи ги доведе до съдебна зала и дисциплинарни уволнения. Таня и Светослав са младо семейство, с две деца, които работили в обект на верига магазини за търговия на едро в Благоевград на хубави позиции – той като търговски управител, а тя като координатор поръчки. Напоследък отношенията им се влошили, появила се ревност, скандалите зачестили, стигнало се до агресия. При последната семейна сцена, която се разиграла в офиса на 34-годишната Таня, се стигнало и до физическо насилие, съобщава struma.bg.
В яда си Светослав започнал да я скубе и я стиснал за лицето. Колежки намерили младата жена разплакана, която толкова се разстроила, че не можела да продължи работата си. По съвет на близките си тя се консултирала с адвокат, който я посъветвал да пусне жалба в съда по Закона за защита от домашно насилие. Веднага била наложена забрана на съпруга да стои далече от жена си.

Скандалът станал достояние на шефовете им и за капак и двамата съпрузи загубили работата си, тъй като били дисциплинарно уволнени. Впоследствие част от бившите им колеги са разпитани като свидетели на делото за домашно насилие.

В съдебна зала те разказали, че не са ставали свидетели на сцени на агресия помежду им. Знаели, че нещата между тях не вървят, от Таня, която им споделяла за проблемите си, оплаквала се, че мъжът й започнал да й посяга, и показвала белези по нея от физическа агресия. За скандала на работното място нямало преки очевидци и пак разбрали от нея. Там нямало и камери за видеонаблюдение, така че искането на видеозапис се оказало безпредметно. Версията на съпруга е, че жена му станала болезнено ревнива, подозирала го в изневери и го обиждала пред децата, което довело до кавги. Като свидетели са разпитани родителите им, като всеки защитава своята кръв.

Младият благоевградчанин е осъден от Районен съд да се въздържа от домашно насилие и в продължение на половин година да не доближава жилището, работното място и местата за социални контакти на жена си, както и да плати глоба от 200 лв. Междувременно и двамата обжалват в съда заповедите си за дисциплинарно уволнение.