Игуменът на Гложенския манастир Панкратий убил с тояга теле. Инквизицията над добичето се провела в Къпиновския манастир преди години. Тогава йеромонахът с мирското име Пламен Д. бил прост расоносец. Според очевидци Панкратий осмъртил телето при опит да го натовари в камион. Животното обаче упорито отказвало да се качи в каросерията и черноризецът го наказал с кола, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
По думите на запознати Панкратий бил замонашен от Великотърновския владика Григорий през 1999-а. Ходатайствал му поп Богдан.
Преди да облече расото Панкратий бил офицер от армията. Пред очите му обаче сгазили командира му и той изпаднал в стрес. По-късно се опитал да внася неуспешно игрални автомати от Чехия, разорил се и потърсил утеха в Бога. Тренирал карате.

В същото време днес Районна прокуратура-Тетевен повдигна две обвинения срещу игумена пироман - за опит за палеж на чуждо имущество и за хулиганство. Преди това отговорният черноризец игуменът бе изписан от психиатричната болница в Ловеч с диагноза афект. Тетевенската магистратура постанови и мярка за задържане за 72 ч за йеромонаха, който ще лежи в ловешкия следствен арест. Тепърва ще стават ясни причини за действията на игумена, съобщиха днес от ОДП-Ловеч. /БЛИЦ