Има допуснати пропуски в самото начало от огледа на местопроизшествието, които повлякоха много проблеми. Това каза главният секретар на МВР Павлин Димитров във връзка с новата експертиза по случая със сестрите Христина и Росица Белнейски.
БЛИЦ припомня, че телата на 18-годишната Росица и 16-годишната Кристина Белнейски бяха намерени на 31 януари от овчар в местността Грамадите между Пещера и Брацигово. Сестрите не са изнасилени, а смъртта им е настъпила всъщност вследствие на силен удар на автомобил. За това свидетелстват идентичните травми на главите им, нанесени с еднаква сила и от една посока, сочи последната експертиза.
 Павлин Димитров обясни още, че МВР не е абдикирало от случая с отвличането на Ангел и Камелия Бончеви. Контролирам работата ежедневно и хората, които работят са добре мотивирани, каза Димитров. Той обаче отказа да уточни повече подробности. Притеснявам се от недостатъчното доверие на хората към МВР. Те не искат да кореспондират с нас, защото ние не им гарантираме сигурност, добави той. /БЛИЦ