Най-малко петима души са загинали по време на опита за ограбване на клона на банка Suntrust в Себринг, Флорида, заяви директорът на регионалната полиция Карл Хоглунд, информира CNN.

Както БЛИЦ вече ви съобщи, мъж е взел заложници, а след исканията на полицията да се предаде, той открива огън. След това е последвал щурм на служителите на реда.

„Ние претърпяхме значителна загуба от страна на престъпник, който извърши безсмислено престъпление“, казва Хоглунд.

Според информацията на журналисти, 21-годишен местен жител на име Зефен Ксавиер е нахлул в банката с пистолет и е наредил на всички да легнат на пода, а след това открил огън върху легналите хора. В този момент един мъж се опита да влезе в вратата на банката, но тя била затворени и през стените се чували изстрелите, затова той се обадил на полицията.Силите за сигурност, които пристигнали на мястото, се опитали да убедят престъпника да се предаде, но той отказал да преговаря с полицията, след което последвал щурм на сградата. Съобщава се, че когато групата на специалните части влязла и намерила стрелеца, той решил да се предаде.Полицията е започнала разследването на инцидента, като една от версиите е опит за грабеж.


Превод и редакция: БЛИЦ