Синът на хазартния бос Васил Божков – Антон Божков, дойде в съда. Заедно с него е и съпругата му Ива Софиянска–Божкова, предаде novini.bg

Те влязоха в сградата на Специализирания апелативен съд заедно с адвокатите Ина Лулчева и Явор Хайтов. Всички отказаха коментар

Апелативният съд заседава по делото срещу сина на Васил Божков и бившата му сътрудничка Йоана Чолакова. Преди седмица магистратите пуснаха Антон Божков под парична гаранция от 1 млн. лв. Съдът не успя да открие достатъчно доказателства, че той е участвал в пране на пари под ръководството на баща си.

Според обвинението обаче Васил Божков и синът му - Антон, имат обща фирма, а капиталът й е от заеми, дадени от дружества на Васил Божков.

За бившата сътрудничка на хазартния бос Йоана Чолакова магистратите бяха категорични, че остава в ареста. Имало свидетелски показания, че именно тя била връзката между Васил Божков и сводниците, както и между него и иманярите. Решението на съда не подлежи на обжалване.

Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния.

Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ