Издирваният бизнесмен от Асеновград Костадин Иванов Русенов е намерен мъртъв, съобщиха от полицията в Пловдив. Според съдебните лекари смъртта на 62-годишния мъж е настъпила в резултат на масиран инфаркт.
Костадин Русенов бе обявен за издирване по молба на роднините му. Мъжът бе в неизвестност от 9 март. За последно е бил забелязан с лекия си автомобил “Ауди” в района на Синдикалния дом в Пловдив, след което следите му се загубили. Колата е открита близо до парка "Бунарджик". По-късно полицаите се натъкнали и на бездиханното тяло на изчезналия.
Русенов има бизнес в областта на текстилната промишленост. Заедно със сина си Иван са съдружници в “Русенов текс”, “Ектекс” и “Викер-98”. Фирмите произвеждат дамско облекло и в тях са наети над 60 работници. Основната производствена база се намира в сградата на “Аскон” в Асеновград. Преди 10 ноември 1989 г. Костадин Русенов е бил директор в предприятието за местна промишленост “Асеновец”, а после влиза в частния бизнес. До преди 3 години със семейството си живеел в Пловдив, а после се преместили в село Долни Воден, което се намира на 5 километра от Асеновград.
Колеги на Русенов от текстилния бранш твърдят, че напоследък е имал финансови затруднения, тъй като се наложило да намали производството заради икономическата криза. Изплащането на заплатите на работниците е било забавяно, но към държавата бил изряден.
Русенов беше кандидат за независим съветник по време на местни избори 2007 в Асеновград. Той бе издигнат от инициативен комитет, но не бе избран.
Димана Тодорова, БЛИЦ