Днес в центъра на Хасково плъзнаха група измамници, за да събират помощи за болно дете, което трябвало да се лекува в чужбина. Събирачите на помощи през целия ден нахално преследваха хората и докато не измъкнат един или два лева не ги оставяха на мира. Кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града поиска да види документите на единия от измамниците, който на секундата изчезна и не се появи повече.
Преди около месец пловдивска фирма за благотворителност преставяща се с името “Дар Божи” разпрати емисари и по селата да събират средства за изпадналия от месеци в кома Наско от Димитровград. Наложи се майката на момчето да дава изявление в медиите, че тези хора са измамници и, че тя не е получила нито един лев от тях, нито ги знае кои са.
Група бабички които преди няколко дни дебнеха минувачите на всеки сфетофар и предлагаха благотворителни картички по за два лева, бяха погнати от полицията, натоварени на един микробус и задържани за лъжа и измама. Оказа се, че те самите са излъгани от същата пловдивска фирма, която им давала жълти стотинки срещу събраните суми.
Измамата дебне около нас независимо дали е с бастун или в син анцугов костюм. Добре е хората, които искат да помогнат на болни деца, да изпратят парите по обявената сметка, но преди това да се свържат с нуждаещите се и да се уверят, че те реално съществуват. /Тодорка Николова, БЛИЦ