Очаква се късно посред нощ бизнесменът Ветко Арабаджиев да бъде екстрадиран от Испания в България. Това става след решение на втори съд в Испания, който е уважил искането на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев.

Извънредна новина за Ветко Арабаджиев! 

Според информацията Арабаджиев ще лети от Испания късно тази вечер. Справка на страницата на летище София показва, че има три полета от Пиринейската страна - от Малага, Мадрид и Барселона. Полетът от е в 22:30 часа. Разстоянието се взима за около 3 часа, което означава, че той най-рано ще е на родна земя в 1:30 часа на 5 май.Той и съпругата му Маринела Арабаджиева получиха задочно обвинение за ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Засега няма разрешение от испанските власти за екстрадицията на съпругата на Ветко Арабаджиев - Маринела, тъй като производството за нея все още не е приключило.

Разбра се защо Арабаджиева няма да бъде екстрадирана с мъжа й! 

БЛИЦ припомня, че семейство Арабаджиеви бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест през август 2018 г. Те бяха открити от испанските власти на 7 март 2019-та в жилище в Кабрера де Мар в близост до Барселона, което е собственост на Георги Семерджиев.

При специализирана операция на 31 август 2018 г. в офиси и хотели на семейство Арабаджиеви в София и Пловдив бяха задържани 10 лица във връзка с разследване за данъчни престъпления и пране на пари. Впоследствие имуществото на Арабаджиеви беше запорирано от НАП. Зам. главният прокурор Иван Гешев тогава коментира, че нанесената от сем. Арабаджиеви щета върху държавата е в размер на около 9 млн. лв.

При акцията бяха иззети над 10 млн. лева в брой и автопарк за 5-10 млн. лева. Впоследствие обвинения бяха повдигнати на шест души, сред които и на сина на семейство Арабаджиеви – Вълчо, който излезе от ареста срещу гаранция от половин милион лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!