Криминалистите от Петрич иззеха 380 кг канабис, който бил отглеждан в гората край село Кърнджилица, където е засаден в специален тайник. С цял камион ченгетата се опитали да изнесат наркотика, но заседнали в снежните преспи.
На 20 март са извършени претърсвания в землището на с. Крънджилица. В гориста местност полицейските служители открили специален тайник. В него били укрити около 380 кг снопове суха тревиста маса. При направения полеви наркотест изсушената трева реагирала положително на марихуана. Откритите количества от наркотичното растение били натоварени в камион, но поради влошените атмосферни условия той блокирал в снега. Наложило се полицейски постове да охраняват иззетия канабис до идването на  необходимата техника. Полицаите, участвали в акцията, се оказали в плен на снежни преспи. Към 23 часа бил проправен път до блокираните в снега полицейски служители. Потърсено било съдействие и от кметовете на с.Никудин и община Струмяни. В ранните часове на 21-ви започнало пренасянето на иззетия канабис, като полицаите изнесли на ръце сноповете до проправения от техниката път. Там канабисът бил натоварени на камион и транспортиран към Петрич.
Предстои експертиза на намереното количество, изясняване на собствеността на имота, където е намерен, както и разследване кой и с каква цел е ползвал тайния склад./ БЛИЦ