С постоянна мярка “задържане под стража” остава в ареста издирваният от дълго време организатор на нелегален трафик на хора през турската граница Румен Медникаров. Той е от Харманли и няколко пъти са му слагани белезниците заради обвинение в каналджийство.
Преди две години е арестуван заедно с цялата каналджийска група – четиримата му помощници, двама сержанти от Граничния полицейски участък в Лесово и с вече бившия полицейски началник на Граничния участък в Ново село, Атанас Мушев. Всичките тези хора са взели участие в нелегалния трафик на хора и в канал за пренасяне на наркотици през границата. След разследване от Военната прокуратура в Пловдив, Медникаров и аверите му са осъдени по на половин година затвор, след като се признават за виновни и с това смекчават присъдите си.
Явно пребиваването на Медникаров зад решетките не е дало резултат, защото той продължава да се смята за боса на трафикантите на хора в Свиленградско и Тополовградско. На 9 октомври т.г. той е прехвърлил четирима иракчани през границата край село Радовец. Групата е заловена, а Медникаров избягал. По-късно е направена очна ставка между бегълците и трафиканта и те са разпознали своя водач, на който са платили с тлъсти пачки, за да ги прекара през границата. Това е поводът полицаите да надянат на Медникаров белезниците и да го оставят за постоянно зад решетките. До следващото дело. /Тодорка Николова, БЛИЦ