Снощи късно в Сливен са закопчани 41-годишен мъж с инициали И. А. и 28 годишна жена, които са издирвали и ангажирали момичета с цел проституция. Живата стока е била продавана на други двама сутеньори, които са предвижвали мераклиите за извършване на секс услуги зад граница. Двамата сутеньори от Хасково също са задържани.
Около 21.30 ч. снощи в РУМВР - Сливен е получен сигнал от двамата хасковлии, че около 20.00 ч. в района на бензиностанция "Шел" три неизвестни лица са отмъкнали златните им накити. Малко по-късно става ясно, че въобще не става въпрос за златни накити.
Двамата сутеньори са купили 17-годишно момиче за което заплатили 1000 евро на 39-годишен мъж с инициали А. А.. Заедно с непълнолетното момиче са тръгнали от бензиностанция "Шел"с "Опел Корса" със софийска регистрация. Но на километър бензиностанцията са спрени от четири неизвестни лица, които са отвели със себе си непълнолетното момиче. Всичките участници в тази история са задържани за 24 часа в ареста. Направили пълни самопризнания по извършеното от тях престъпление. Образувано е досъдебно производство.
Тодорка Николова, БЛИЦ