Полицията е задържала 44-годишен мъж, който е съпричастен към побоя над лидера на "Атака" в Петрич Огнян Тетимов, това заявиха за Агенция БЛИЦ от ОДП-Благоевград. Тетимов е в Пирогов със счупен нос, комоцио, охлузвания по лявата част на лицето и хематом в лявата теменна област.

Сигналът е подаден в полицията в Петрич, която се е заела със случая. Заловеният мъж е задържан за 24 часа.
Задържаният е 44-годишният Марио Минев, известен още като "човека Митница". Той е ексмитнически инспектор на ГКПП - Кулата. За него по време на частичните избори в Петрич се твърдеше, че купува гласове. Съпругата му Виолета е избрана за общински съветник от листата на "Съюза на комунистите в България". От този съюз влезе в местния парламент и колегата й от цигански произход Филип Ангелов.


Днес лидерът на Атака Волен Сидеров заяви, че неговият човек е нападнат, заради идеите да се касират изборите в града. Водачът на опозиционната партия имал информация, че биячите са няколко, поради което в момента следователи разпитват в Пирогов бития политик. Тетимов е настанен в клиниката по неврохирургия в много тежко състояние. /БЛИЦ