Полицията залови 32-годишния Иван Михайлов - Кубинеца, който е заподозрян за убийството на една година по-млад негов авер. Престъплението е извършено, защото дилърът искала да се откаже да разпространява дрога.

По данни на криминалисти Кубинеца държи дрогата в кв. "Младост". Той имал досие от 600 страници за нападения, побоища и други престъпления.

Сутринта на 11 февруари в столичното Седмо районното управление е получен сигнал от Института “Пирогов” за приет пациент в безпомощно състояние, който бил докаран в болницата около 8 часа от екип на “Бърза помощ”. След извършения медицински преглед е изяснено, че  състоянието на 31-годишния Виктор Йотов е с висока степен на опасност за живота. Четири дни по-късно, на 15 февруари, мъжът починал.

Йотов е криминално проявен, с няколко висящи дела за разпространение на наркотици. Преди половин година е бил освободен след неколкомесечен престой в следствието със същите обвинения.

Ченгетата изяснили авторството на престъпното деяние – то е дело на столичанина Иван Михайлов /32 г./, с прякор “Кубинеца”, известен на МВР за разпространяване на наркотици. За 48 часа от започването на досъдебното производство са осъществени необходимите процесуално следствени действия, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, събрани са данни за нападателя, на 12 февруари е образувано досъдебно производство. Установен е и мотивът за извършеното тежко криминално престъпление – желанието на жертвата да се откаже от разпространението на дрога.
“Кубинеца” е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 10 февруари е направил опит умишлено да умъртви жертвата по особено мъчителен начин. Взета му е мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа.
Днес предстои материалите да бъдат внесени от СГП в СГС с искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение на извършителя.
. /БЛИЦ