Лекар от Военномедицинска академия е бил задържан от Военна полиция заради подкуп от 250 лева, потвърди за БЛИЦ директорът на ВМА генерал Стоян Тонев. Д-р Кънчо Кънчев, ординатор в спешното отделение на болницата, е бил арестуван в петък.
Началникът на ВМА ген. Стоян Тонев потвърди за инцидента, но съобщи, че все още няма ясни доказателства за това дали в случая става дума за подкуп. Лекарят е бил арестуван за 24 часа.
Той каза, че е подал веднага сигнал до военна полиция. „Парите не са били белязани, на неговите ръце няма показател за това, че ги е докосвал, те са намерени в стаята. В случая не е ясно дали се касае за компромат, или за реално извършен подкуп”, каза Тонев. Той уточни, че в момента не става въпрос за досъдебно производство или за какъвто и да е момент, който от юридическа гледна точка да има обвинение против него.
„На този етап нямам нито официално писмо, нито това, което обикновено се прави във Военна полиция, една заповед, която трябва да одобря за задържане”, каза още Стоян Тонев. Той допълни, че следователят от Военна полиция не му е предоставил данни, според които да каже да или не.  На въпрос кога се очаква това да стане, Тонев каза, че може да се проточи и с месеци. Ако следователите решат, че това е подкуп лекарят ще бъде уволнен. Директорът на болницата каза още, че последният такъв случай е бил преди три години. /БЛИЦ